Κυδώνια με ούζο

Τα αγαπημένα μας οστρακοειδή, τα κυδώνια, σε μία διαφορετική πρόταση από τον chef Άρη Τσανακλίδη! Κυδώνια αχνιστά με ούζο… μύρισε νοστιμιά μέσα από την οθόνη!

 

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω video στο 29:55)

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κυδώνια
  • 1 σφην. Ούζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 3 κλωναράκια θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και ρίχνουμε τα κυδώνια.
  2. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε μέχρι να ανοίξουν όλα τα κυδώνια.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το ούζο, την πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα κλωναράκια του θυμαριού.
  4. Αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα να αρωματιστούν τα κυδώνια μας και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Είναι πολύ σημαντικό όταν μαγειρεύουμε όστρακα όπως μύδια, γυαλιστερές, αχιβάδες ή κυδώνια και τα αχνίζουμε να πετάμε όσα δεν ανοίγουν κατά το μαγείρεμα. Είναι σημάδι πως μάλλον είναι χαλασμένα και καλό είναι να μη ρισκάρουμε να τα φάμε.

 

Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Ψαρονέφρι με καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι

Φρυγανιές παξιμαδιού με σολωμό και αγγουράκι

Καρμπονάρα

Γαλλικό τοστ με φέτες τσουρεκιού και κρέμα σοκολάτας

 

Comments are closed