Αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

 

Όλοι οι μεγάλοι έλληνες σεφ, έχουν μία δική τους συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία εκ των καλύτερων, δεν θα μπορούσε να απέχει και μας δίνει στο βίντεο αυτό από το “Πρωινό ΑΝΤ1″ την δική της εκδοχή…

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαγιά:

1 1/2 κύβο νωπής μαγιάς (60 γρ)

2 κ.σούπας ζάχαρη

1/3 κούπας χλιαρό νερό

Για τη ζύμη:

8 κούπες αλεύρι 70% για τσουρέκι

3/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη

2 κ.γλ. κοφτά μαχλέπι κοπανισμένο

1 κούπα flora soft

1 1/4 κούπας ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 1/2 κούπα πλήρες φρέσκο γάλα

λίγο flora soft (extra)

διάλυμα αυγού για επάληψη

φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά

σοκολάτα λιωμένη προαιρετικά

 

 

 

Comments are closed