Μπιφτέκια γαλοπούλας

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και για πολλούς το φαγητό αρχίζει να γίνεται λιγότερο λιπαρό και παχυντικό!

Δοκιμάστε την συνταγή του Άκη Πετρετζικη από το “Πρωινό Μου” για τα μπιφτέκια γαλοπούλας, τα οποία συνίστανται στις περισσότερες διατροφές ως ένα πιάτο ελαφρύ και διαιτητικό!

 

YΛΙΚΑ

250 γρ. ψωμί του τοστ κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ. γλυκού πιπέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 καρότο κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 αυγό ωμό
2 κ. γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπέρια, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 “βόλτες” και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σωταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Comments are closed