Κέικ καρότου με κρέμα

 

Το αγαπημένο carrot cake των Αμερικάνων έρχεται στην κουζίνα της Ντίνας Νικολάου ενισχυμένο με αφράτη κρέμα…

 

(η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βιντεο στο 29:30)

Προετοιμασία:30 λεπτά – Ψήσιμο:45 λεπτά

 

Υλικά

300 γρ καρότα τριμμένα
4 αυγά
240 γρ. αλεύρι
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
180 γρ,. ζάχαρη καστανή
1κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
2 βανίλιες  ή 1  μπαστουνάκι  βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
150 γρ.  τυρί κρέμα
150 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Λιώνουμε  τη μαργαρίνη και την  αφήνουμε να κρυώσει.  Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με τη καστανή ζάχαρη, το μπεικιν ,τη κανέλα και τη πρέζα αλατιού. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη μαργαρίνη  και προσθέτουμε και το μίγμα του αλευριού. Χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε υα καρότα και τη βανίλια .Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη   και ψήνουμε  για 35 με 45 λεπτά.  Όταν ψηθεί και το βγάλουμε από το φούρνο θα περιμένουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Για την κρέμα: σε μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη  τα δυο τυριά με τη ζάχαρη άχνη,  τη βανίλια  και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε  για να αποκτήσουμε μια κρέμα ομογενοποιημένη.

Σερβίρουμε το κέικ με την κρέμα .

 

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγες του επεισοδίου εδω:

Αγριογουρουνοπιτα

Χοιρινά παιδάκια με γλάσο στο φούρνο

Comments are closed