Καρμπονάρα

Δείτε πως ετοιμάζει την κλασική καρμπονάρα με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο, ο chef  Άρης Τσανακλίδης. Είναι  ελαφριά, διαιτητική και ταυτόχρονα πεντανόστιμη!

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω video στο 17:37)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό ΥΦΑΝΤΗΣ
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μεγάλα κυβάκια.

Προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Αντίστοιχα νόστιμη είναι και η ελληνική εκδοχή της καρμπονάρα που έχουμε μάθει τόσα χρόνια, όπου αντί για αβγά έχει κρέμα γάλακτος και πολλές φορές και μανιτάρια.

 

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κυδώνια με ούζο

Φρυγανιές παξιμαδιού με σολωμό και αγγουράκι

Ψαρονέφρι με καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι

Γαλλικό τοστ με φέτες τσουρεκιού και κρέμα σοκολάτας

Comments are closed