Τσηζ κέικ Νέας Υόρκης

 

Το cheesecake αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, καταγωγής κλπ. Προσθέστε σ’αυτό τη Νέα Υόρκη και έχετε μπροστά σας ένα από τα νοστιμότερα επιδόρπια που θα μπορούσατε να φάτε…

Αν δείτε τον Βαγγέλη Δρίσκα να το φτιάχνει στο παραπάνω video του “Γεύσεις στην φυση” θα τρέξετε στην κουζίνα να το φτιάξετε κι εσείς…!

(η συνταγή για το τσηζ κεικ ξεκινάει στο παραπάνω video στο 39:36)

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

για την βάση:
200 γραμ. μπισκότα digestive
100 γραμ. λυωμένο βούτυρο
¼ κουτ. του γλυκού κανέλα
½ κουτ. του γλυκού σκόνη τζίντζερ
¼ κουτ. του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
για την κρέμα:
1.200 γραμ. τυρί κρέμα
6 αβγά
125 μλ. κρέμα γάλακτος
375 γραμ. ζάχαρη
1 φυσική βανίλια
ξύσμα από 2 λεμόνια
άχνη ζάχαρη και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα
αλουμινόχαρτο

 Εκτέλεση

Για την βάση: Τρίψτε τα μπισκότα στον πολυκόπτη μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Απλώστε το μείγμα σε φόρμα με ελατήριο με διάμετρο 20 εκ. περίπου και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την γέμιση: Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέστε την ζάχαρη, τα σποράκια από την βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών και ένα ένα τα αβγά. Χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά και όταν ενωθούν τα υλικά ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμη σε μέτρια ταχύτητα.
Αδειάστε την γέμιση στην φόρμα με την βάση μπισκότων. Τυλίξτε την φόρμα από την κάτω πλευρά με αλουμινόχαρτο. Βάλτε την σε ένα μεγαλύτερο ταψί, ρίξτε ζεστό νερό και βάλτε τα δύο ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C. Ψήστε για 20 λεπτά στους 240ο C,  ελαττώστε την θερμοκρασία στους 100ο και ψήστε το τσηζκέικ για μία ώρα ακόμη.  Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσει το τσηζκέικ.  Όταν κρυώσει, βγάλτε το από τον φούρνο και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε την επιφάνεια του με άχνη ζάχαρη.
Βάλτε σε ένα μπολ 3-4 κουταλιές μαρμελάδα και 2-3 κουταλιές νερό, ανακατέψτε και σερβίρετε με το τσηζκέικ.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κις λωρέν

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και αρωματικά

Λαζάνια με τυριά

 

Comments are closed