Δροσερό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα νόστιμο, καλοκαιρινό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά μας προτείνει εδώ ο chef Βαγγέλης Δρίσκας.

Μην αμελήσετε να το δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι!

(η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 25:15)

 

Υλικά για 4 μερίδες

 

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 ξυνόμηλο
2 κλωναράκια σέλερι
200 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
1 άισμπεργκ
ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. της σούπας πολτό σκόρδου
αλάτι, πιπέρι
για το ντρέσσινγκ:
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
3 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο
αλάτι
αντικολλητικό χαρτί

 

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα του κοτόπουλου, τυλίξτε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 200ο  C για 30 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το μήλο και το σέλερι, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα ψημένα φιλέτα του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσσινγκ, ανακατέψτε τα και μετά προσθέστε το κοτόπουλο, το μήλο, το καλαμπόκι και το σέλερι και ανακατέψτε.
Κόψτε το άισμπεργκ σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε σ’ αυτό το μείγμα του κοτόπουλου.

 

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Γαρίδες με πικάντικη βινεγκρέτ

Σαλάτα με ντοματίνια, κρίθινα παξιμάδια και ξυνομυζήθρα

Stir fry με χοιρινό και λαχανικά

Ελαφρύ τσηζκέικ με φράουλες

Comments are closed