Ελαφρύ τσηζκέικ με φράουλες

Μικρά δροσιστικά τσηζκεικ… Μπουκιές απόλαυσης από τον chef Βαγγέλη Δρίσκα!

(η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 35:44)

 

Υλικά για 8 μερίδες

 

16 μπισκότα digestive τριμμένα
300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια φυσική
για την σάλτσα με φράουλες:
250 γρ. φράουλες
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το γιαούρτι, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Χαράξτε την φυσική βανίλια κατά μήκος στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού βγάλτε τα σποράκια της και ρίξτε τα στο μείγμα. Χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα.
Μοιράστε τα μπισκότα στα ποτήρια και μετά με ένα κορνέ μοιράστε την κρέμα.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες και πολτοποιείστε τες με την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Μοιράστε την σάλτσα στα ποτήρια και σερβίρετε.

 

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Γαρίδες με πικάντικη βινεγκρέτ

Σαλάτα με ντοματίνια, κρίθινα παξιμάδια και ξυνομυζήθρα

Stir fry με χοιρινό και λαχανικά

Δροσερό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά

 

Comments are closed