Γαλλικό τοστ με φέτες τσουρεκιού και κρέμα σοκολάτας

Αυγοφέτες από τσουρέκι, βουτηγμένες σε κρέμα σοκολάτας… αμαρτία μεγάλη αλλά πόσο πολύ αξίζει η συνταγή αυτή του chef Άρη Τσανακλίδη! Τρέχουμε να την ετοιμάσουμε!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
  • 4 αυγά
  • Μισό ποτήρι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
  • 2 μπανάνες
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σφην. ρούμι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σφην. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του τσουρεκιού. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το ρούμι και μόλις λιώσει ελαφρά προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες σε χοντρές φέτες και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε τις φέτες τσουρεκιού με τη λιωμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με μπανάνες και σιρόπι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τις αυγοφέτες τσουρεκιού με φράουλες, σαντιγί και μέλι.

 

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κυδώνια με ούζο

Φρυγανιές παξιμαδιού με σολωμό και αγγουράκι

Καρμπονάρα

Ψαρονέφρι με καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι

Comments are closed