Γεμιστός σολομός με αρωματικά

Μία οικονομική και εύκολη συνταγή προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, γεμιστό σολωμό με αρωματικά!

Με κόστος μόνο 12€ και έξτρα δόσεις γεύση και απόλαυσης, ο γεμιστός σολωμός είναι ένα πιάτο για όλους όσους τους αρέσουν τα ψάρια!

 

YΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολομού βάρους γύρω στα 800 – 1000 γρ.
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι μάραθο
λίγο δυόσμο
1/2 ματσάκι άνιθο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
2 κ. σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και τα ανακατεύουμε με το λάδι, λεμόνι και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού. Βάζουμε το ένα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω πάνω σε ένα ξύλο. Προσθέτουμε το περισσότερο από το μείγμα των αρωματικών μας πάνω του. Από πάνω βάζουμε το άλλο φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω. Δένουμε με σπάγκο για να μη φύγουν τα φιλέτα από τη θέση τους. Αλείφουμε με λίγο λάδι και βάζουμε το ψάρισε σε μια σχάρα μέσα στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ρύζι.

Comments are closed