Γρήγορη σαλάτα κάρυ κοτόπουλο με ελληνικό γιαούρτι

 

Γρήγορη κουζίνα με πολύ νοστιμιά από την Diane Kochilas! Μία δροσερή σαλάτα μας προτείνει με τη συνταγή η chef μας καθώς συνοδεύεται από ελαφρύ ελληνικό γιαούρτι.

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 12:23)

 

Υλικά για 2 μερίδες

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
1/4 κ.γ. cayenne σε σκόνη
500 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, λευκό ή μαύρο κρέας, χοντροκομμένο
2 κορμούς σέλερυ, τεμαχισμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. θρυμματισμένο κόλιανδρο
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιολάδο

Εκτέλεση

Βράζουμε ή ψήνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μπουκιές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελληνικό γιαούρτι, το κάρυ σε σκόνη και το cayenne μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σέλερυ, τις σταφίδες, το μαιντανό, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και το αναδιπλώνουμε μέχρι να καλυφθεί όλο.

Καρυκεύουμε και το αφήνουμε καλυμμένο στην κατάψυξη για 30 λεπτά, προσθέτουμε κομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.

Comments are closed