Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης και τυρί κρέμα

Άλλη μία νόστιμη συνταγή με απλά υλικά από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκές πιπεριές Φλωρίνης και την δροσιά του κρεμώδες τυριού… εύκολα και γρήγορα!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Κόστος: 2 ευρώ / μερίδα

 

ΥΛΙΚΑ

2 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ξερό θυμάρι
3 πιπεριές Φλωρίνης
100 γρ. Philadelphia
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σφηνάκια λευκό κρασί
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε τις μπριζόλες και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα ξύλο κοπής αφού πλύνετε καλά τις πιπεριές, τις κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Τις αφαιρείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε τις δύο μπριζόλες και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να είναι έτοιμες.
Όταν ψηθούν, τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο και στο τηγάνι που τις ψήσατε σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το Philadelphia, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σάλτσα.
Προσθέτετε στο πιάτο τις ψημένες πιπεριές, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Leave a reply

required

required

optional