Χοιρινό με φασόλια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

αλάτι
1 μεγάλη γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 φύλλα δάφνης, πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
λίγο ξερό θυμάρι,λίγο ξερό δενδρολίβανο
2 κονσέρβες φασόλια
200 γρ. λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού το λάδι και τα αρωματικά. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι και όταν κάψει καλά βάζουμε επάνω το κρέας και δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνουμε το κρασί μέσα και μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να ανακατευτούν τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε τα φασόλια από τη μια κονσέρβα, τα κομμάτια της γλυκοπατάτας, το ζωμό τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, και τα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ περνάμε τα φασόλια της δεύτερης κονσέρβας από το μπλέντερ μαζί με λίγο νερό για να γίνει σαν πουρές. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σκεύος που να μπαίνει στο φούρνο, προσθέτουμε και τα περιεχόμενα του τηγανιού και τέλος και τον πουρέ φασολιών. Σκεπάζουμε με καπάκι αν το σκεύος έχει ή κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 1/2 με 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

 

Comments are closed