Κρέπες με κοτόπουλο

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου μαγειρεύουν “παρέα στην κουζίνα” και μας προτείνουν ένα από τα αγαπημένα μεταμεσονύχτια (και όχι μόνο) σνακ των Ελλήνων!

Κρέπες με κοτόπουλο λοιπόν για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βιντεο στο 08:20)

 

 

Υλικά

200 γρ. τυρί κρέμα
2 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι για τις κρέπες
250 γρ. γάλα φρέσκο
125 γρ. αλεύρι
2 μικρά αβγά
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τις κρέπες: Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μίγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές, την μια πάνω στην άλλη. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με την μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και στην συνέχεια, σε ένα τηγάνι το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε τυρι κρέμα σε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι και την γεμίζετε με το κοτόπουλο, το οποίο το έχετε αφήσει λίγο να κρυώσει και το έχετε πασπαλίσει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Comments are closed