Λαζάνια με τυριά

 

Τι πιο απλό και νόστιμο από τα λαζάνια με τυριά;

Δείτε το video με τον Βαγγέλη Δρίσκα για να καταλάβετε πως οι απλές συνταγές μπορεί να είναι και οι καλύτερες…

(η συνταγή για τα λαζάνια ξεκινάει στο παραπάνω video από 28:47)

 

Υλικά για 6 μερίδες

1 πακέτο λαζάνια
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου
50 γραμ. βούτυρο
50 γραμ.  αλεύρι
1 λίτρο γάλα
150 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
100 γραμ. τριμμένο τσένταρ
200 γραμ. ρικότα
200 γραμ. τριμμένη γκούντα
50 γραμ. blue cheese
2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από 2 – 3 λεπτά ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα, αλατοπίπερο, τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7 – 8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίξτε στην μπεσαμέλ την ρικότα, το blue cheese και ανακατέψτε τα. Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα τυριά (γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα).
Σε ένα ταψί πυρίμαχο με διαστάσεις περίπου 35 Χ 25 απλώστε στην βάση 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, στρώστε μία σειρά λαζάνια, απλώστε λίγο από το μείγμα της μπεσαμέλ και 3-4 κουταλιές από το μείγμα των τυριών. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντιστάσεις στους 180ο  C για  30 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 7 – 8 λεπτά για να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κις λωρέν

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και αρωματικά

Τσηζκεικ Νεας Υόρκης

Comments are closed