Μακρόστενη τάρτα με πράσα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου μαγειρεύουν “παρέα στην κουζίνα” και μας προτείνουν μία από τις αγαπημένες μας τάρτες!

Τάρτα με πράσα και νοστιμότατη γραβιέρα Κρήτης, για να τιμάμε πάντα τα νόστιμα ντόπια προιόντα!

 

 

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
3 μικρά πράσα
2 ξερά κρεμμύδια
3-4 φέτες μπέικον
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 αβγά 300 γρ. τυρί κρέμα
65 γρ. γάλα
80 γρ. Γραβιέρα Κρήτης
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη τάρτα και τοποθετείτε την ζύμη της τάρτας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στην συνέχεια σοτάρετε για πολύ λίγο το μπέικον Τοποθετείτε τα σοταρισμένα πράσα και κρεμμύδια και το μπέικον σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά και στην συνέχεια τα αδειάζετε στην μισοψημένη τάρτα. Σε ένα μπολ ή ένα μίξερ, ανακατεύετε τα αβγά, το γάλα, τα 200 γραμμάρια Philadelphia, λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Προσθέτετε στο μείγμα και την τριμμένη γραβιέρα. Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος της τάρτας. Ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν η τάρτα σας είναι έτοιμη προσθέτετε από πάνω λίγο Philadelphia πριν την σερβίρετε.

Comments are closed