Μελόπιτα Σίφνου

 

Ένα μοναδικό γλυκό, παραδοσιακή σιφνέικη συνταγή, ετοιμάζει για επιδόρπιο ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης, με λίγα υλικά και όλη την σοφία των απλών συνταγών.

 

 

Υλικά

500 γρ μαλακό τυρί μυζήθρα (ή ανθότυρο)

200 γρ. μέλι

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για άρωμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα ή απλά ένα πιρούνι, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστή μελόπιτα ή σε θερμοκρασία δωματίου ραντισμένη με μέλι και πασπαλισμένη με κανέλα.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Comments are closed