Μοσχαράκι Λεμονάτο Ανοιξιάτικο Α’

Μοσχαράκι λεμονάτο από τον ειδικό Βασίλη Καλλίδη!

Δείτε εδώ το β’ μέρος της συνταγής
ΥΛΙΚΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 10 λεπτά

Για 6 άτομα:

  • 1 ½ κιλό ποντίκι από μοσχαράκι
  • 4 καρότα
  • 4 αγκινάρες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 12 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • ½ κιλό μικρές πατατούλες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών KNORR
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το FLORA να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε το αρνάκι να αχνιστεί καλά μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τα καρότα σε φετάκια, το σκόρδο σε φετάκια και τα μικρά κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε στο φαγητό 3 ποτήρια ζεστό νερό, το ζωμό, το αλάτοπίπερο και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατατούλες, κομμένες στη μέση, τις αγγινάρες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα, τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες, τον μισό άνηθο, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αραιώνουμε στο χυμό από τα λεμόνια το αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό. Ανακινούμε την κατσαρόλα δυνατά πάνω από τη φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υγρά της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο.

Comments are closed