Πατάτες a la cream light

 

 

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει στο “Πρωινό μου” πατάτες αλα κρέμ λάιτ!

Ποιός είπε ότι οι γευστικές απολαύσεις πρέπει να είναι απαραίτητα και παχυντικές; Για εσάς που προσέχετε την σιλουέτα σας και δεν τα πάτε καλά με τα “λιπαρά”, αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

 

ΥΛΙΚΑ

λίγο ελαιόλαδο για να αλείψετε το πυρέξ
300 ml κρέμα γάλακτος light
125 ml γάλα
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. γαλοπούλα σε φέτες ψιλοκομμένη
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μισό ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο, το γάλα και το θυμάρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο το πράσα και τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες και το μαϊντανό και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρουν βράση. Στη συνέχεια βράζουμε για 1 – 2 λεπτά. Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί, βάζουμε όλο το μείγμα και το πατάμε λίγο. Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά και μετά το βγάζουμε και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Comments are closed