Πέστροφα πανέ με φρέσκα μυρωδικά

 

Η πέστροφα, ένα ιδιαίτερα θρεπτικό ψάρι, είναι το επίκεντρο αυτής της συνταγής του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου στην νέα εκπομπή του Mega, “Χωρίς Συνταγή”!

 

ΥΛΙΚΑ

1 πεστροφα
2 αβγα
μυρωδικά
αλεύρι
αλατι πιπέρι
λάδι
πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε την πέστροφα. Πανάρουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα βάζουμε στο τηγάνι με το δέρμα από κάτω, όπου έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι. Μετά από λίγο γυρνάμε τα κομμάτια του ψαριού από την άλλη μεριά, προσθέτουμε λίγο κρεμμυδάκι και δυναμώνουμε την φωτιά.Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε ντομάτα και την προσθέτουμε και αυτή στο τηγάνι. Προσθέτουμε μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λίγο νερό για να κάνει σάλτσα και αλατίζουμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι, ενώ παράλληλα τρίβουμε στον τρίφτη πατάτες με την φλούδα τους αφού τις έχουμε πλύνει καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω λίγο αβγο.

Comments are closed