Πλούσια μους σοκολάτας

Και μόνο το ότι αυτές οι τρεις λέξεις μπαίνουν στην περιγραφή μίας συνταγής, δεν μπορείς παρά να την δοκιμάσεις.
Από τον chef ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο, στην εκπομπή Γλυκές Αλχημείες του ΣΚΑΙ.
Υλικά:
  • 250 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
  • 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων ΙΟΝ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ARLA
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ προαιρετικά
  • τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ για διακόσμηση

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα, δηλ. στους 84-85ºC, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 36οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες. Γεμίζουμε ένα μπώλ ή ποτήρια, αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Comments are closed