Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και αρωματικά

 

Αν σας αρέσουν οι μεσογειακές γεύσεις, τότε σίγουρα αυτή η συνταγή τουλάχιστον θα σας ικανοποιήσει!

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και αρωματικά δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα!

(η συνταγή για το ψαρονέφρι ξεκινάει στο παραπάνω video στο 14:10)

 

Υλικά για 4 μερίδες

4 ψαρονέφρια
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
αλουμινόχαρτο
αντικολλητικό χαρτί
Για την γέμιση με φέτα και αρωματικά:
4 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (λουϊζα, μελισσόχορτο, μέντα, θυμάρι)
1 κουτ. της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
2 ασπράδια
αλάτι, πιπέρι
για την γαρνιτούρα:
250 γραμ. φασολάκια πλατιά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου
ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την γέμιση. Χαράξτε τα ψαρονέφρια στη μέση κατά μήκος, χωρίς να τα χωρίσετε, και πατήστε τα απαλά με τα χέρια σας για να γίνουν λεπτά. Αλατοπιπερώστε τα, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και μοιράστε τη γέμιση. Τυλίξτε τα ρολό και τυλίξτε κάθε ρολό με ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και μετά με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Διπλώστε σφιχτά τις άκρες του ρολού σαν καραμέλα. Βάλτε τα τυλιγμένα ρολά σε ένα ταψί με το κρασί, συμπληρώστε 2 φλιτζάνια νερό και ψήστε τα στους 200ο C για 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν, κόψτε την μία άκρη του ρολού και στραγγίστε τα υγρά στο ταψί. Με τον ίδιο τρόπο συγκεντρώστε τα υγρά από κάθε ψαρονέφρι μέσα στο ταψί. Αδειάστε την σάλτσα από το ταψί σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε την μουστάρδα και αφήστε την σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με 2 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει κατεβάζετε από την φωτιά. Κόψτε τα ψαρονέφρια σε φέτες και σερβίρετε τα με την σάλτσα.
Βράστε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίστε τα. Σοτάρετε τα με τον πολτό σκόρδου, ανακατέψτε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κις λωρέν

Λαζάνια με τυριά

Τσηζκεικ Νεας Υόρκης

 

Comments are closed