Ψαρονέφρι με καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι

Ψαρονέφρι ή αλλιώς σκαλοπίνι με καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι μας παρουσιάζει στο επεισόδιο αυτό ο chef Άρης Τσανακλίδης.

Οι συνταγές του είναι εγγύηση νοστιμιάς… Δοκιμάστε την!

(Η συνταγή αρχίζει στο 12:20 στο παραπάνω video)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ψαρονέφρι
  • 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι στη μέση και το χτυπάμε απαλά με ένα μπάτη για να απλώσει και να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι πρώτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το γυρίζουμε από την άλλη.

Μόλις το γυρίσουμε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω το τυρί, την καπνιστή γαλοπούλα και τη ντομάτα σε φέτες, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα αφήνοντας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε ολόκληρο το ψαρονέφρι με λίγη από τη σάλτσα της κατσαρόλας και συνοδεύουμε ιδανικά με ρυζάκι ή πράσινη σαλάτα.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου:

Κυδώνια με ούζο

Φρυγανιές παξιμαδιού με σολωμό και αγγουράκι

Καρμπονάρα

Γαλλικό τοστ με φέτες τσουρεκιού και κρέμα σοκολάτας

Comments are closed