Ψευτοσουφλέ

 

Να το πούμε… ομελέττα; Να το πούμε… σουφλέ;

Ο Άκης Πετρετζίκης το ονομάζει ψευτοσουφλέ και δημιουργεί μία συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με ότι υπάρχει στο ψυγείο σας αρκεί να έχετε γάλα, αυγά και ψωμί!

Τα υπόλοιπα είναι της επιλογής σας…!

(η συνταγή για το ψευτοσουφλέ ξεκινάει στο παραπάνω βιντεο στο 02:50)

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λουκάνικα ή κοτόπουλο
μπεϊκον
τυριά τριμμένα
250 γρ. σπανάκι
αρωματικά φρέσκα ή ξερά
μανιτάρια
πατάτες τηγανιτές
3 κούπες γάλα
10 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κ. σούπας μουστάρδα
μισό κιλό ψωμί σε φέτες και κομμένο σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε ότι πρέπει να σωταριστεί, μανιτάρια, αυγά, χόρτα και λαχανικά. Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλά υγρά εκτός του γάλακτος και των αυγών οπότε σωτάρουμε καλά τα λαχανικά. Λουκάνικα, μπεϊκον σωτάρονται αν δεν είναι έτοιμα ληδη. Το φαγητό γίνεται όσο πλούσιο ή όχι θέλουμε. Το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα και τα ξερά αρωματικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι που προσθέτουμε γιατί τα τυριά και τα αλλαντικά έχουν αρκετό. Βουτυρώνουμε και βάζουμε τριμμένη φρυγανιά στις φόρμες. Τέλος κάνουμε μια στρώση με το ψωμί, ρίχνουμε λίγο τυρί, τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά, λίγο τυρί, το υπόλοιπο ψωμί, τυράκι, τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο τυρί ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους βαθμούς για 40 λεπτά με μια ώρα.

Comments are closed