Ριγκατόνι με μελιτζάνες και φρέσκιες ντομάτες

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου μαγειρεύουν “παρέα στην κουζίνα” και μας προτείνουν μία εύκολη και νόστιμη συνταγή ζυμαρικών, ριγκατόνι με μελιτζάνες και φρέσκιες ντομάτες.

Ο συνδυασμός ντομάτας και μελιτζάνας είναι γνωστός σε όλους μας αλλά η προσθήκη κρέμας τυριού, μάλλον κάνει τη διαφορά…!

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο στο  07:44)

 

 

 

Υλικά

500 γραμμάρια ριγκατόνι
2 μεγάλες μελιτζάνες
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο
3 τομάτες ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε στα δύο και μετά τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο και όταν το λάδι κάψει αλλά όχι πάρα πολύ τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρείτε τις μελιτζάνες και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα λιπαρά.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτετε τις 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και τις μαγειρεύετε για 40 δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε τις μελιτζάνες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στην συνέχεια προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες.
Συνεχίζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
Δοκιμάζετε να δείτε εάν χρειάζεται αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Την ώρα που η σάλτσα σας βράζει σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ριγκατόνι σας και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
Τα αφήνετε να στραγγίσουν και στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ανακατεύετε τα ριγκατόνι με το τυρί το οποίο λιώνει από την θερμοκρασία της κατσαρόλας και των ριγκατόνι.
Τα σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και περιχύνετε από πάνω τις μελιτζάνες με την τομάτα.

Comments are closed