Σαλάτα με ντοματίνια, κρίθινα παξιμάδια και ξυνομυζήθρα

Απλά και νόστιμα υλικά δημιουργούν την πιο δροσιστική και αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα!

Από τον chef Βαγγέλη Δρίσκα στην εκπομπή “Γεύσεις στη φύση”

(η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 10:02)

 

Υλικά για 4 μερίδες

 

2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
500 γρ. ντοματίνια
200 γρ. ξυνομυζήθρα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη
100 γραμ. πράσινες τσακιστές ελιές χωρίς κουκούτσι
3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε την κάπαρη, τις ελιές, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και ανακατέψτε.  Ψιλοκόψτε τον βασιλικό και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βρέξτε τα κρίθινα παξιμάδια, στραγγίστε τα και σπάστε τα σε μικρότερα κομμάτια.
Βάλτε τα σε ένα βαθύ πιάτο και σκεπάστε τα με την σαλάτα. Βάλτε κουταλιές από την ξυνομυζήθρα περιμετρικά και σερβίρετε.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Γαρίδες με πικάντικη βινεγκρέτ

Δροσερό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά

Stir fry με χοιρινό και λαχανικά

Ελαφρύ τσηζκέικ με φράουλες

Comments are closed