Σάμαλι

 

Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.

(Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 27:30)

 

Υλικά

Για ένα ταψί 33×24 εκ.
Για το σάμαλι
800 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αμμωνία, σκόνη
½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη σε σκόνη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο + λίγη επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
400 γρ. νερό
1 κάψουλα βανίλια
Για το σιρόπι
600 γρ. νερό
900 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές

Comments are closed