Σαρμάδες – Λαχανοντολμάδες

Τους ιδιαίτερους λαχανοντολμάδες της Καστοριάς, ή αλλιώς “σαρμάδες”, μας παρουσιάζει στο βίντεο αυτό η Ντίνα Νικολάου.

Η διαφορά των σαρμάδων με τους λαχανοντολμάδες είναι ότι το λάχανο που χρησιμοποιείται για τους σαρμάδες έχει διατηρηθεί στην άρμη δηλαδή σε νερό με αλάτι.

Ένα ιδιαίτερο εδεσμα της ελληνικής κουζίνας!

Η συνταγή ξεκινάει στο παραπάνω βίντεο από το 20:20.

Υλικά

λάχανο σε άλμη
κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος
κρεμμύδι τριμμένο
ζωμός κότας
δυόσμος
μαιντανός
μπαχάρι, πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
μαύρο πιπέρι (κόκκοι)
ελαιόλαδο
λεμόνι, αυγα

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Πατάτες ογκρατέν

Μηλόπιτα τουρτα

 

 

Comments are closed