Σοκολατόπιτα γεμιστή με φράουλες

 

Σοκολάτα με φράουλες; Ένας συνδυασμός που αρέσει στους περισσότερους λάτρεις των γλυκών! Φανταστείτε τον λοιπόν σε μία μοναδική ζουμερή σοκολατόπιτα που έφτιαξε ο Άκης Πετρετζίκης στο “Πρωινό Μου”.

Απ’ότι φαίνεται στο βιντεο πρόκειται για μία συνταγή πανεύκολη στην προετοιμασια με πολύ γευστικά αποτελέσματα.

Δοκιμάστε την!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

230γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
170γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
1/2 κ.γλ. αλάτι
180γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό(χωρίς φλούδα) ψημένα
35γρ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
5 αυγά

ΓΕΜΙΣΗ

200γρ. φράουλες
μισή κούπα μαρμελάδα φράουλα

ΓΚΑΝΑΖ

140γρ. σοκολάτα
140ργ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό σκεύος και το βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αλλιώς μπορούμε να λιώσουμε το μείγμα σε ένα μπεν μαρί. Το σημαντικό είναι να μην καεί η σοκολάτα και να γίνει ένα όμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και τον καφέ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ψήνουμε τα αμύγδαλα να γίνουν τραγανά. Τα 80 γραμμάρια τα χτυπάμε στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια που τα κρατάμε στην άκρη για γαρνίρισμα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα 100 και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε μέσα και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Τα κρατάμε στην άκρη.
Στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Αυτό μπορεί να πάρει και 3 λεπτά. Ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε και τη ζάχαρη να χτυπηθεί και αυτή μαζί με τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Δεν χρειάζεται να ανακατευτεί τέλεια. Γενικά επειδή στο κέϊκ δεν έχει μπέϊκιν ή άλλο υλικό που φουσκώνει το παντεσπάνι εκτός από τα αυγά προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε τον όγκο τους που πήραν με το φούσκωμα. Αν τα πολυ χτυπήσουμε ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα το χάσαμε το παιχνίδι. Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Η ζύμη βγαίνει περίπου 900 γραμμάρια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια 24άρια. Ακόμα καλύτερα βάζουμε λαδόχαρτο στον πάτο των ταψιών και το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε και αυτό. Ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά και αφαιρούμε, βάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σπάμε τις φράουλες με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.
Για τη γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού και ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό βάζουμε το μείγμα φράουλας μαρμελάδας ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια. Ρίχνουμε τη γκανάζ από πάνω και σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Comments are closed