Σουφικό

 

Το σουφικό είναι μία κλασική ικαριώτικη συνταγή, δοσμένη εδώ από την Νταιάν Κόχυλα. Το σουφικό είναι  βασισμένο σε πολλά διαφορετικά είδη λαχανικών, είναι ιδανικό για χορτοφάγους αλλά και για όσους λατρεύουν τα ελληνικά λαδερά πιάτα!

 

 

Υλικά (4 μερίδες)
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
3 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες
1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε 3 ξεχωριστά σουρωτήρια αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για μία ώρα. Τα στεγνώνουμε χωρίς να τα ξεβγάλουμε.
Σε ‘ενα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 6-7 λεπτά.
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε διαδοχικά τις πατάτες, τα κολοκυθάκια,τις πιπεριές και τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι στρώνουμε λίγη από την ντομάτα, από πάνω μία στρώση από πατάτες, πάλι ντομάτα και λίγο από το κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και στο τέλος τις μελιτζάνες βάζοντας ενδιάμεσα ντομάτα κρεμμύδι και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα.

Comments are closed