Stir fry με χοιρινό και λαχανικά

Ο chef Βαγγέλης Δρίσκας κάνει την συνταγή του stir fry να φαίνεται τόσο εύκολη… και νόστιμη!!

 

 

Υλικά για 4 μερίδες

 

1 πακέτο noodles
150 γραμ. ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας από ψαρονέφρι ή κόντρα
250 γραμ. μανιτάρια
200 γραμ. φύτρες φασολιών
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα πολτό σκόρδου
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας μαύρο σουσάμι
καλαμποκέλαιο
Μαρινάδα για το χοιρινό:
από 1 κουτ. του γλυκού καλαμποκέλαιο, σησαμέλαιο, σόγια σος, λευκό κρασί, κορνφλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε ένα μπολ το χοιρινό και τα υλικά της μαρινάδας, ανακατέψτε και αφήστε τα για 1 ώρα.
Βράστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία, στραγγίστε τα και περιχύστε τα με λίγο καλαμποκέλαιο.
Βάλτε στο γουόκ 3-4 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Ρίξτε τις φύτρες φασολιών, την σόγια σος και την ζάχαρη και αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ.
Βάλτε 2-3 κουταλιές λάδι στο γουόκ και σοτάρετε το χοιρινό.
Αφήστε τα λαχανικά και το χοιρινό να κρυώσουν.
Ανακατέψτε τα noodles με τα λαχανικά και το χοιρινό, πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του επεισοδίου εδώ:

Γαρίδες με πικάντικη βινεγκρέτ

Σαλάτα με ντοματίνια, κρίθινα παξιμάδια και ξυνομυζήθρα

Δροσερό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά

Ελαφρύ τσηζκέικ με φράουλες

Comments are closed