Ταμπουλέ

 

Ο chef Βαγγέλης Δρίσκας μας προτείνει ελαφριές γεύσεις και έυκολες συνταγές.

Ακολουθήστε την συμβουλή του για την προετοιμασία του κλασικού ταμπουλέ με αρωματικά! Μία πρόταση διαιτητική και υγιεινή, κατάλληλη για όλους τους ουρανίσκους!

 

 

 

Υλικά για 6 μερίδες

½ φλιτζάνι πλιγούρι
5 ματσάκια μαϊντανό
2 ξερά κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες
χυμό από 4 λεμόνια
ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
7-8 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι και ρίγανη)
αλάτι

 

Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και την μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού για 30 λεπτά και στραγγίστε το.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
Βάλτε σε ένα μπολ το πλιγούρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ποσότητα του χυμού λεμονιού και τον δυόσμο.
Προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλατίστε, ανακατέψτε και αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε.

 

Comments are closed