Τάρτα με καραμελωμένες σοκολάτες και αλάτι

Μοναδική τάρτα με καραμελωμένες σοκολάτες από τον master του είδους, Στέλιο Παρλιάρο. Μην σας μπερδεύει το αλάτι… αυτή η τάρτα είναι μια γλυκιά πανδαισία γεύσης…!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:

Η ΤΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΨΗΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ

    • 180 γρ. βούτυρο LURPAK
    • 3 γρ. αλάτι λεπτό
    • 135 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 45 γρ. αμύγδαλο σκόνη
    • 75 γρ. αυγά (2 μικρά αυγά) ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
    • 90 γρ. αλεύρι
    • 265 γρ. αλεύρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΓΚΑΝΑΖ:
    • 180 γρ. βούτυρο LURPAK
    • 90 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ΙΟΝ
    • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ΙΟΝ
    • 75 γρ. ζάχαρη
    • 190 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
    • 3-4 γρ. χονδρό αλάτι
    • λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Κοσκινίζουμε τα δυο αλεύρια ξεχωριστά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από τα 265γρ. αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το οποίο στρώνουμε σε ατομικές φόρμες τάρτας. Ψήνουμε στους 160οC ή 170ο για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΓΚΑΝΑΖ:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε έως ότου πάρει θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και όταν η ζάχαρη πάρει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Αρχίζει αμέσως να κοχλάζει και προσέχουμε να μην καούμε. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν. Αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το βούτυρο ομογενοποιούμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει και γίνει παχύρρευστη. Γεμίζουμε τις τάρτες.

Comments are closed