Τηγανιά με πιπεριές, αυγά και Παριανό τυρί

Το ταξίδι του Βασίλη Καλλίδη στη “Νόστιμη Γη” του Alpha, ξεκίνησε από την πανέμορφη Πάρο.

Η περιήγησή του στην ενδοχώρα του νησιού τον έφερε στο γνωστό χωριό Λέυκες, στην πλατεία του οποίου δημιούργησε την πιο απλή αλλά και πεντανόστιμη ελληνική συνταγή “τηγανιά με πιπεριές, αυγά και Παριανό τυρί”!

Δείτε το video και ακολουθήστε την συνταγή παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 10 πιπεριές κέρατα
  • 6 αβγά
  • 200 γρ. γραβιέρα αγελαδινή
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πιπεριές και τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι για να μη σκάσουν κατά το τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές τηγανίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη μαζί με το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα ελαφρά.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Σπάμε προσεκτικά και προσθέτουμε απευθείας στη σάλτσα τα αβγά και στη συνέχεια το τυρί κομμένο σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά επιπλέον μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Comments are closed